FAQ items aan het laden...

Bijeenkomst nieuwe (onderzoeks)technieken en -methodieken

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op dinsdag 12 november organiseert het Platform Bodembeheer bij de Provincie Zuid-Holland een bijeenkomst over nieuwe (onderzoeks)technieken en -methodieken. Er zijn in de bodemrichtlijn.nl ca. 130 technieken opgenomen met een uitgebreide factsheet. Voor een aantal daarvan zijn kwaliteitsborgingsaspecten geregeld. Voor een aantal nog niet. En dat kan een belemmering zijn om deze toe te passen. Circa 13 jaar geleden heeft de “Alliantie van vrienden” gewerkt aan het gebrek aan acceptatie van nieuwe onderzoekstechnieken. Het idee was een aantal (bewezen) technieken ook in protocollen te zetten. Daarvoor is protocol 2201 opgezet als raamwerk. Toen was er te weinig draagvlak. Maar nu lijkt de tijd er meer rijp voor. Met het project Bodemonderzoek van de toekomst (SIKB) is dit onderwerp weer op de agenda gekomen.

We richten ons in deze bijeenkomst op onderzoekstechnieken, zowel in voor het onderzoeken van de chemische bodemkwaliteit, maar ook voor andere “bodemkwaliteiten” zoals draagkracht, bodemdaling, bodemvruchtbaarheid, archeologie, etc.,

In deze bijeenkomst willen we:

  •      Overzicht geven van onderzoekstechnieken: Wat is er allemaal, waar kunnen we het voor gebruiken (toepassingsgebieden) -> verdere verbetering van zoekfuncties in handboek bodemsaneringstechnieken, bodemvizier etc.
  •      Ook willen we inzicht geven en met elkaar bespreken hoe je van ontwikkeling naar implementatie komt.

U kunt zich hier aanmelden.