Nederlandse bodem in beeld

Naar aanleiding van het jaar van de bodem (2015) is een speciale site gelanceerd met bodemfoto’s: www.bodemfoto.nl. Hier kan iedereen met een interesse in bodem hun bodemfoto’s uploaden en delen met elkaar. Of het nu een opvallende bodem , een rare, een mooie, interessante, of juist een saaie of lelijke is, alle foto’s zijn welkom. Op de site wordt de foto ook gekoppeld aan de geografische locatie waar de foto is gemaakt. Door mens en natuur wordt veel gewerkt in en aan de bodem. Dat zijn momenten om te kijken en te fotograferen: wat is nu die bodem, wat gebeurt daar?

Eeuwige roem

Voor de fotograaf levert de geüploade foto “eeuwige roem” op. Door iedereen is de foto immers te zien als ‘zijn of haar stukje zichtbare bodem van Nederland’. Via www.bodemfoto.nl kunnen deelnemers ook de bodemfoto’s van anderen zien. Bovendien kunnen ze, via de site, Facebook of een automatisch terug gestuurde link, iets leren over ‘hun’ bodem. Zoals: hoe is hij daar ontstaan? Uit welke lagen bestaat hij? Zijn er archeologische sporen te verwachten? Of: zitten er verontreinigingen?

Wedstrijd
Aan de site is een wedstrijd gekoppeld. Iedereen die een foto’s instuurt maakt kans om te winnen. De makers van de meest bijzondere foto’s worden beloond met een prijs, (nog meer) bekendheid en tips van een deskundige jury. Deze prijs zal worden uitgereikt op 5 december 2016, Wereldbodemdag. Wees er dus snel bij, en stuur uw favoriete bodemfoto in!
Meer informatie:  Gerard Doornbos