Zaterdag 25 januari was er een open dag bij Helicon opleidingen in Velp. VKB was aanwezig om de nieuwe gezamenlijke opleiding van VKB en Helicon te promoten. Samen met Helicon werkt VKB aan een BBL opleiding (niveau 4) Veldtechnicus Bodem en Milieu. In deze nieuwe opleiding kunnen jongeren direct aan het werk en gaan ze daarnaast 1 dag in de week naar school.

Tijdens de open dag waren enkele van onze leden aanwezig met veldapparatuur om de aanwezigen te laten zien wat je als Veldtechnicus Bodem en Milieu voor werk doet. Certicon en het Veldwerkbureau waren buiten de school aanwezig met een mechanische boorinstallatie, Tauw had demonstraties met handboren en allerlei meetapparatuur in het veld.  Ook in de school hadden we een selectie van meetapparatuur, veiligheidsmateriaal en drones om de leerlingen te laten zien waar ze mee te maken krijgen als Veldtechnicus.

De hele dag door hebben we jongeren gesproken die enthousiast werden van wat we konden vertellen over dit mooie vak. Voor ons een extra motivatie om aandacht te blijven vragen voor de geweldige carriere kansen die we te bieden hebben. Een flyer met informatie over de opleiding kunt u hier downloaden. Voor vragen over de opleiding kunt u contact opnemen met het Secretariaat VKB (info@vkb-online.nl).