De Vereniging Kwaliteitsborging Bodembeheer (VKB) bestaat 25 jaar!

Dat gaan we met elkaar vieren. VKB is immers nog even relevant als 25 jaar geleden. Wij nodigen u van harte uit voor het ‘Symposium VKB 25 jaar’ op donderdag 3 november 2022 bij de Gasfabriek in Deventer.
VKB staat voor Vakmanschap, Kennis, en Betrokkenheid. Dat ziet u ook terug in het programma van het symposium. We presenteren dan de laatste resultaten van een aantal VKB projecten. Daarnaast kijken we graag samen met u naar de toekomst en is er voldoende gelegenheid om te netwerken en natuurlijk het glas te heffen met elkaar in deze bijzondere locatie.

Aanmelden

Er zijn geen kosten aan deelname gebonden. Meldt u zich daarom nu al aan via onderstaande link.
AANMELDEN

Programma

12.00 – 13.00 uur Netwerk lunch

Gelegenheid om bij te praten met oude bekenden en kennis te maken met nieuwe gezichten

13.00 – 13.25 uur Opening

Dagvoorzitter – Pieter van der Zwet (Stantec)

Voorzitter VKB – Peter van Mullekom

Presentatie: De bodem onder onze voeten – Gasfabriek Enschede

13.25 – 14.00 uur Arbo Catalogus Onderzoek Ontplofbare Oorlogsresten

Presentatie door Willy Arts (Arcadis), hij zal de stand van zaken toelichten van dit project. Gevolgd door gesprek met stakeholders uit de onderzoeksketen, waaronder de Arbeidsinspectie

14.00 – 14.35 uur Onderzoeksmethode Aziatische duizendknopen

Presentatie door Geert Verkuijlen (Geofoxx), hij zal het rapport toelichten en het gesprek aangaan met stakeholders uit de onderzoeksketen

14.35 – 15.05 uur Pauze
15.05 – 15.30 uur Toetsmodule VKB

Presentatie door René Rummens (AnteaGroup). Er komt geen toetsing voor normen die door lokale overheden worden gesteld onder de omgevingswet. Daarnaast is er behoefte aan toetsing van PFAS, de CROW400 en ‘gewogen asbest’. VKB is daarom gestart met de ontwikkeling van een eigen toetsmodule.

15.30 – 16.10 uur Ronde tafel gesprek Versterking Bodemstelsel

O.l.v. de dagvoorzitter gaan vertegenwoordigers van VKB, Programma versterking Bodemstelsel, ILT en SIKB in gesprek over de aankomende verbeteringen in het stelsel en de impact op de praktijk van bodemonderzoek.

16.10 – 16.15 uur Afsluiting door de dagvoorzitter
16.15 – 18.00 uur Borrel